Recept: Potahovací hmota z Marshmallow
Potahovací hmotu z Marshmallow jsem chtěla vyzkoušet, protože jsem na ni slyšela velkou chválu. V článku najdete recept a také mé zkušenosti s touto hmotou.
Obsah
Ještě než začnete tvořit
Na hmotu jsem slyšela samé chvály. Zkoušela jsem tento recept bez oleje i s olejem. Vlastnosti hmoty byly stejné. Ihned po uhnětení byla hmota vláčná a hezky se válela. Jenže o půl hodiny později hodně ztvrdla (i přesto, že byla v sáčku). Pokud budete chtít z této hmoty potahovat dorty, doporučuji ji použít ihned. Já už ji dělat nebudu. Z jednoho sáčku (80 g bonbonů) jsem vytvořila 260 gramů hmoty.
Potahovací hmota z Marshmallow recept
- Balení Marshmallow
- Cukr
- Voda
Přesné poměry
- 80 g Marshmallow (vzala jsem Jojo)
- 200 gramů cukru
- 2 lžíce vody
Postup
Bonbony jsem rozdělila podle barev na poloviny (toto dělat nemusíte, pokud nepotřebujete bílou hmotu – jinak bude světle růžová). Cukr jsem přecedila skrze sítko. Bonbony jsem rozdělila do misek na bílé a růžové. Do každé misky jsem dala lžíci vody. Bílé bonbony jsem vložila s miskou do mikrovlnné trouby a když se jejich objem zvětšil, vyndala jsem je, nasypala jsem do nich 4 lžíce cukru a zamíchala jsem je lžící. Poté jsem přisypala lžící a opět jsem zamíchala. Prohnětla jsem rukou a přidávala jsem cukr do té doby, dokud se z hmoty nestala hladká potahovka. To stejné jsem udělala s růžovými bonbony.
Jak se hmotou pracuje?
Mám zkušenosti s domácím marcipánem, kupovaným marcipánem, potahovací hmotou značky Smart Flex. Něco jsem se napekla a napracovala s potahovacími hmotami, ale tato mi nevyhovuje. Možná, že z ní lze potahovat dorty, když ji použijete ihned, ale modelovat z ní nejde. Není vůbec user friendly. Lepí se nebo se moc vytahuje, rychle tvrdne. Příště pořídím marcipán, se kterým se pracuje o poznání lépe.
Vlastnosti
Hmota nemá vlastnosti jako klasická potahovací hmota (například Smart Flex nebo marcipán). Není vhodná na dorty se šlehačkou nebo s krémem, spadne nebo se rozteče. Není příliš vhodná na složitější modelování. Možná, že se vám hned povede a bude se vám s ní pracovat skvěle. Mně se neosvědčila, a i když mi klasická potahovka vůbec nechutná, tak hmota z Marshmallow není také žádná sláva – jsou to vlastně rozteklé bonbony, cukr a voda, případně můžete přidat ještě olej. Ráda používám marcipán a i když je z něj modelování trošku složitější, tak se s ním pracuje lépe než s touto hmotou, má lepší složení (mandle, cukr, med, případně podobné pojivo) a lépe chutná.
Závěrem
Jestli jste zvědaví na tuto hmotu, vyzkoušejte ji. Třeba se vám bude líbit. Mně se neosvědčila a už ji dělat nebudu.
Přeji vám krásnou zábavu. 🙂
♥ NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM. ♥
Foto: Mamadodeste.cz