Recept na tradiční linecké cukroví
Tohle je klasika. Nerada ho peču, nerada ho jím, ale děti se po lineckém cukroví mohou utlouct.
Obsah
Co budete potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžička citronové šťávy NEBO lžička citronové kůry (dávám sušenou BIO) – po upečení není kůra v těstě vidět
- 1 vanilkový cukr (nemusí být)
Peču 4 dávky.
Recept na linecké cukroví
- Všechny sypké ingredience jsem smíchala (mouku, cukr i citronovou kůru).
- Rozpustila jsem máslo, smíchala se žloutky a nalila jsem k sypké směsi.
- Rukama jsem vypracovala těsto.
- Těsto jsem zabalila do folie a nechala přes noc v lednici odležet.
- Poté jsem válela tenký plát, ze kterého jsem vykrajovala cukroví.
- Linecké cukroví jsem dala péct na 160 °C. Raději peču na nižší teplotu, abych cukroví nepřipálila (mělo by se péct na 180 °C).
- Vychladlé cukroví jsem slepovala k sobě jahodovou marmeládou – tu mají děti nejraději. Marmeládu můžete použít i kyselejší, například rybízovou.
Závěrem
Linecká srdíčka natírám tak, že cukrářský sáček naplním marmeládou, srdíčka vyskládám na stůl a na každé srdíčko nanesu trošku marmelády ze sáčku a přiklopím dalším kouskem. Tento systém ušetří spoustu času. Plnění je rychlejší než natírat cukroví nožem.
Přeji vám dobrou chuť. 🙂
♥ NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM. ♥
Foto: Mamadodeste.cz