Recept na rumové koule jako z cukrárny
Recept na rumové koule jako z cukrárny jsem hledala dlouho. Rumové koule jsou zákusek, který se vyrábí z odřezků dortu (ze zbytků), a tak může vždy chutnat trošku jinak. V mém receptu je méně rumu, aby rumové koule chutnaly i dětem.
Obsah
Co budete potřebovat
Těsto:
- 200 gramů piškotového korpusu nebo jiného korpusu, který vám zbyde z pečení
- 100 gramů rozinek
- 2 lžíce kakaa na vaření
- 70 gramů lískových ořechů
- 90 gramů másla
- 1-2 lžíce marmelády
- 40 ml rumu
Na obalení:
- 180 gramů hořké čokolády
Do receptu můžete přidat více rumu i půl lžičky instantní kávy (záleží na tom, zda chcete mít koule aromatičtější).
Recept na rumové koule
- Zbytky korpusu jsem rozmixovala v mixéru a nasypala do mísy.
- Rozinky jsem propláchla horkou vodou a slila jsem je. Dala jsem je do mixéru a rozmixovala jsem je na kaši. Přidala jsem máslo a rum a dále jsem mixovala, dokud se vše nespojilo v hladký krém.
- Do mísy k rozmixovanému korpusu jsem přidala kakao, oříšky, krém a také lžíci marmelády. Vše jsem zamíchala dohromady. Pokud je směs příliš tuhá a nebo máslo sladká, můžete přidat další lžíci marmelády. Před obalením směs ochutnejte a dochuťte podle svého.
- Z těsta jsem vytvarovala koule o hmotnosti 70 gramů (můžete udělat i menší, například 50 gramů).
- Hořkou čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni a v horké čokoládě jsem obalila koule. Koule jsem položila na pečicí papír a dala jsem je vychladit do lednice.
Přeji vám dobrou chuť. 🙂
♥ NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM. ♥
Foto: Mamadodeste.cz