Recept na hned měkké vánoční perníčky
S dětmi pečeme tyto perníčky několikrát do roka. Jsou poměrně dosti sladké a hned měkké. Děti je milují. S těstem se pracuje dobře a před válením je potřeba, aby pár hodin odpočívalo v lednici.
Obsah
Co budete potřebovat
- 400 g hladké mouky
- 60 g másla
- 2 velká vejce (nebo 3 střední)
- 140 g moučkového cukru
- 2 lžíce (cca 40 gramů) medu
- 1 lžičku jedlé sody
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 0,5 lžičky skořice
- 2 lžičky kakaa na vaření (můžete vynechat)
- 2 lžíce rumu
Peču 4 dávky.
Recept na perníčky
- Všechny sypké ingredience jsem smíchala (mouku, jedlou sodu, koření, cukr, kakao i skořici). Kakao je vhodné prosít skrze sítko, protože hrudkovatí.
- Rozpustila jsem máslo, smíchala s medem tak, aby vznikla tekuější kašička, přidala jsem vejce a rum, zamíchala a nalila jsem k sypké směsi.
- Rukama jsem vypracovala těsto.
- Pokud se těsto lepí, přidáme trošku mouky.
- Těsto jsem zabalila do folie a nechala přes noc v lednici odležet. Poté jsme jej s dětmi vyváleli na tenké plátky (cca 2 až 3 mm) a vykrajovali jsme perníčky.
- Perníčky jsem na plechu potřela rozšlehaným vejcem a dala jsem je péct na 160 °C (trvá to jen chvilku).
- Vychladlé perníčky jsme zdobili polevou.
Poleva na perníčky
- Bílek
- Citron
- Moučkový cukr
Všechny suroviny jsem smíchala dohromady – bílek s cukrem i se šťávou z citronu – do husté polevy. Naplnila jsem cukrářský sáček a společně s dětmi jsme perníčky ozdobili.
Závěrem
Tyto perníčky pečeme několikrát do roka. Zdobím s nimi dorty, peču je na Vánoce i na Velikonoce, k narozeninám nebo k svátku.
Přeji vám dobrou chuť. 🙂
♥ NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM. ♥
Foto: Mamadodeste.cz