Karolínka a její příběhy
Naučná a zábavná kniha pro děti od 4 do 7 let - všechny znalosti potřebné před nástupem do školy
349 Kč 399 Kč
Obsah
Ještě než se pustíte do pečení
Než začnete péct, měli byste vědět, že se do Harlekýnu nedává kypřící prášek. Je potřeba ušlehat vejce do husté pěny. Jestli doma nemáte elektrický šlehač, který něco vydrží, pravděpodobně se vám korpus nepodaří vytvořit. Dort jsem pekla podle Apetitu, ale recept jsem mírně upravila. Přidala jsem na těstě, ubrala jsem cukr a přidala jsem šlehačku.Co budete potřebovat
Těsto- 155 gramů polohrubé mouky
- 6 vajec
- 110 g krupicového cukru
- 40 g kakaa na pečení (kakao holandského typu)
- 4 lžíce oleje
- Máslo na vymazání formy a hrubou mouku na vysypání
- 600 ml 40% smetany ke šlehání (můžete použít i menší množství – takto bude dort bohatě ozdoben)
- 60 gramů kakaa na pečení
- 30 gramů cukru
- 400 ml 40% smetany ke šlehání (můžete použít i menší množství – takto bude dort bohatě ozdoben)
- Hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření
Jak na to
Den předem přiveďte k varu 500 ml smetany s cukrem a kakaem. Já jsem neměla tolik času, tak jsem zahřála pouze 250 ml, které jsem nechala vychladit, a poté jsem do nich přidala zbytek smetany. Smetana musí být vychlazená.Příprava těsta
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
- Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky
Recept na dort Harlekýn krok za krokem i pro začátečníky