Recept na domácí věnečky z odpalovaného těsta
Když upeču 40 věnečků, tak mám jistotu, že do druhého dne nezbyde vůbec nic. Do článku jsem připravila recept na snadné odpalované těsto, které se vám zaručeně povede.
Obsah
Co budete potřebovat
Těsto:
- 4 vejce
- 250 ml vody
- 140 gramů hladké mouky
- 90 gramů másla
Poleva:
- 150 gramů cukr moučka
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
Náplň:
- Žloutkový krém nebo pudink + vyšlehaná šlehačka – záleží na tom, kolik máte času a jak jste zdatní ve vaření. Já dělám náplň z pudinku, protože to je rychlejší. Navíc plním ještě vyšlehanou šlehačkou.
Recept na odpalované těsto
- Do hrnce jsem nalila vodu, sůl a máslo. Když se voda vařila, vsypala jsem do ni mouku.
- Míchala jsem, aby se ze směsi vytvořila koule.
- Poté jsem kouli odpalovala přibližně 5 minut. Těsto se odpaluje jednoduše – na dně hrnce se vytvoří bílý povlak a z těsta se odpařuje voda.
- Po pěti minutách jsem dala těsto stranou, aby vychladlo.
- Když těsto vychladlo, zamíchala jsem do něj vejce – jedno po druhém. Nejlepší to je elektrickým šlehačem, ale jde to i vařečkou.
- Když jsem vmíchala všechna vejce, přendala jsem těsto do cukrářského sáčku s hubičkou a nastříkala jsem ho na pečící papír.
- Troubu jsem rozehřála na 200 °C, po 5 minutách jsem snížila na 170 °C a dopekla (cca 20 minut – záleží na tom, jak velké a silné věnečky jsou). Troubu nesmíte otevřít za žádnou cenu, protože jinak věnečky spadnou a můžete je vyhodit. Troubu otevírejte až když jsou věnečky celé propečené.
Tipy na závěr
Věnečky jsem naplnila pudinkovým krémem a šlehačkou, ale použít můžete jakoukoli jinou náplň – pařížskou šlehačku, karamelovou šlehačku nebo karamelový krém.
Na věnečky jsem nalila polevu – svařila jsem mléko s cukrem, přidala jsem rum a míchala jsem polevu do té doby, než byla zcela hladká – poté jsem ji nalila na věnečky.
Přeji vám dobrou chuť. 🙂
♥ NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM. ♥
Foto: Mamadodeste.cz