4 recepty na cukroví pro děti

Připravila jsem tipy na recepty na vánoční cukroví pro děti. Vyzkoušeno. Děti tohle cukroví milují. Podrobnější informace a tipy najdete vždy vypsané u každého receptu – klinutím na tlačítko CELÝ RECEPT.

Karolínka a její příběhy
Naučná a zábavná kniha pro děti od 4 do 7 let - všechny znalosti potřebné před nástupem do školy
349 Kč 399 Kč

Obsah

Medovníkové koule

Co budete potřebovat

Těsto:

  • 500 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 60 gramů másla
  • 4 velké lžíce medu
  • 120 gramů cukru moučka
Recept na medovníkové koule
Recept na medovníkové koule

Krém:

  • 1,5 plechovky Salka (nebo 1 plechovka a 1 velká tuba)
  • 300 g másla
Karolínka a její příběhy

KOUPIT KNIHU V E-SHOPU

Recept na medovníkové koule

  1. Všechny sypké ingredience jsem smíchala (mouku, cukr i jedlou sodu).
  2. Rozpustila jsem máslo, smíchala s vejci a medem a nalila jsem k sypké směsi.
  3. Rukama jsem vypracovala těsto.
  4. Těsto jsem zabalila do folie a nechala přes noc v lednici odležet.
  5. Z lednice jsem připravila v dostatečném předstihu máslo, aby změklo.
  6. Poté jsem válela na pečicí papír silnější plát, který jsem dala péct do trouby na 180 °C.
  7. Když plát vychladl, nastrouhala jsem jej na struhadle. Tohle dá největší práci. Lepší je těsto rozmixovat.
  8. Část nastrouhaného těsta jsem dala stranou (přibližně jednu pětinu, ale bylo to dost, ještě mi hodně drobečků zbylo).
  9. Vyšlehala jsem máslo se Salkem v hladký krém.
  10. K rozmixovanému těstu jsem nalila krém, zamíchala, vytvarovala jsem kuličky a obalovala je ve zbytku těsta. Těsto ještě před tvarováním můžete dát do lednice chladit (nedala jsem).

CELÝ RECEPT


Tradiční linecké cukroví

Co budete potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy NEBO lžička citronové kůry (dávám sušenou BIO) – po upečení není kůra v těstě vidět
  • 1 vanilkový cukr (nemusí být)
Recept na tradiční linecké cukroví
Recept na tradiční linecké cukroví
Karolínka a její příběhy

KOUPIT KNIHU V E-SHOPU

Recept na linecké cukroví

  1. Všechny sypké ingredience jsem smíchala (mouku, cukr i citronovou kůru).
  2. Rozpustila jsem máslo, smíchala se žloutky a nalila jsem k sypké směsi.
  3. Rukama jsem vypracovala těsto.
  4. Těsto jsem zabalila do folie a nechala přes noc v lednici odležet.
  5. Poté jsem válela tenký plát, ze kterého jsem vykrajovala cukroví.
  6. Linecké cukroví jsem dala péct na 160 °C. Raději peču na nižší teplotu, abych cukroví nepřipálila (mělo by se péct na 180 °C).
  7. Vychladlé cukroví jsem slepovala k sobě jahodovou marmeládou – tu mají děti nejraději. Marmeládu můžete použít i kyselejší, například rybízovou.

CELÝ RECEPT


Měkké vánoční perníčky

Co budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 2 velká vejce (nebo 3 střední)
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 lžíce (cca 40 gramů) medu
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • 0,5 lžičky skořice
  • 2 lžičky kakaa na vaření (můžete vynechat)
  • 2 lžíce rumu
Recept na hned měkké vánoční perníčky
Recept na hned měkké vánoční perníčky
Karolínka a její příběhy

KOUPIT KNIHU V E-SHOPU

Recept na perníčky

  1. Všechny sypké ingredience jsem smíchala (mouku, jedlou sodu, koření, cukr, kakao i skořici). Kakao je vhodné prosít skrze sítko, protože hrudkovatí.
  2. Rozpustila jsem máslo, smíchala s medem tak, aby vznikla tekuější kašička, přidala jsem vejce a rum, zamíchala a nalila jsem k sypké směsi.
  3. Rukama jsem vypracovala těsto.
  4. Pokud se těsto lepí, přidáme trošku mouky.
  5. Těsto jsem zabalila do folie a nechala přes noc v lednici odležet. Poté jsme jej s dětmi vyváleli na tenké plátky (cca 2 až 3 mm) a vykrajovali jsme perníčky.
  6. Perníčky jsem na plechu potřela rozšlehaným vejcem a dala jsem je péct na 160 °C (trvá to jen chvilku).
  7. Vychladlé perníčky jsme zdobili polevou.

Poleva na perníčky

  • Bílek
  • Citron
  • Moučkový cukr

Všechny suroviny jsem smíchala dohromady – bílek s cukrem i se šťávou z citronu – do husté polevy. Naplnila jsem cukrářský sáček a společně s dětmi jsme perníčky ozdobili.

CELÝ RECEPT


Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

  • 300 gramů hladké mouky
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 100 gramů mletých lískových oříšků
  • 200 gramů másla
  • 2 žloutky
  • citronová kůra (dávám sušenou BIO)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • moučkový cukr na obalení
Recept na vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Recept na vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Karolínka a její příběhy

KOUPIT KNIHU V E-SHOPU

Vanilkové rohlíčky recept

  1. Ořechy jsem namlela v sekáčku na cibuli (můžete koupit rovnou mleté nebo je namlít v mlýnku na ořechy). Sypké suroviny jsem důkladně smíchala v míse – mouku, cukr, vanilkový cukr (dávám opravdu vanilkový ne vanilínový), ořechy.
  2. Do sypké směsi jsem přidala žloutky promíchané s rozpuštěným máslem.
  3. Vypracovala jsem těsto, zabalila jsem ho do folie a nechala jsem ho odležet do druhého dne.
  4. Těsto jsem vyndala z lednice a tvarovala jsem z něj rohlíčky, které jsem dala na plech a pekla na 160 °C.
  5. Po vyndání z trouby jsem nechala rohlíčky trošku vychladnout a obalila jsem je v moučkovém cukru.

CELÝ RECEPT

Přeji vám dobrou chuť. 🙂

 NOVINKY VŽDY PO RUCE? SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK A INSTAGRAM

Foto: Mamadodeste.cz

Mamadodeste.cz

Mamadodeste.cz

Magazín Mamadodeste.cz rodičům pravidelně přináší tipy na vyrábění s dětmi. Najdete zde inspiraci na tvoření s dětmi, tipy na krásné knihy i hračky pro děti. Web jsem zprvu založila jako zábavu pro své tři děti a později jsem jej rozšiřovala o další zajímavá témata.

Mamadodeste.cz
Logo
Shopping cart